За нас

MouseHouse е бутикова къща за гости, намираща се на възможно най- добрата локация за посетители и приятели на Пловдив- на тиха улица в изключителния квартал на творческите индустрии Капана, в топ центъра, само на няколко стъпки от най- големите забележителности. Дизайнът на всяко едно от трите самостоятелни студиа в MouseHouse e индивидуален и вдъхновен от културата, изкуствата и занаятите в района.

След изключителния успех на нашия бирен бар „Котка и Мишка”, който беше в основата на прераждането на Капана, решихме да създадем едно естествено продължение на бохемските вечери. Направихме не само място за наспиване, но и място за приятен бавен бохемски живот, такъв, какъвто е бил през вековете в Пловдив.

MouseHouse не е само къща за гости. Искаме тя да носи и наслада на сетивата. С изключително уважение реновирахме вътрешната част на 100- годишната къща с талантливите пловдивски архитекти от Архабитс. В стаите ще усетите вниманието към всеки детайл, всяка малка подробност. Създадохме обзавеждане, което е почти изцяло ръчна авторска изработка. Опитахме се да съхраним духа на сградата, като в същото време въплътихме нашата огромна страст към дизайна, за която мнозина знаят от Котка и Мишка. Именно препратка към нашия първи проект тук е и името на новото място, защото смятаме, че то е за готини хора като нашите клиенти.